Nieuws

Veldrijder Joris Nieuwenhuis kan starten op EK ondanks drie gestolen fietsen

De fietsen van Joris Nieuwenhuis uit Zelhem zijn gestolen, maar hij kan toch starten op het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle. © Omroep Gelderland
SILVELLE - De fietsen van Joris Nieuwenhuis uit Zelhem zijn gestolen, maar hij kan toch starten op het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle.
Drie van zijn fietsen werden ontvreemd uit een camper op de parkeerplaats van het hotel waar de Nederlandse ploeg verblijft. De gestolen fietsen hebben een uniek design van Team Sunweb op het frame. Dat is de ploeg waarvoor Nieuwenhuis rijdt.
Eén fiets was nog in het hotel en daarop kan de Achterhoeker zondag het EK rijden. Ook wordt een extra trainingsfiets ingevlogen.
Nieuwenhuis wil in Italië voor een podiumplek gaan. Zijn ploeggenoot Mathieu van der Poel is de huizenhoge favoriet voor goud. Bij de vrouwen verdedigt Annemarie Worst uit Nunspeet haar titel.
Vorige week nog zette de veldrijder een post op Instagram waarin zijn volgers te liet weten dat hij zo blij was met zijn nieuwe fiets.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!