De Graafschap wint terecht in slotfase van Helmond Sport

De Graafschap heeft vrijdagavond in de ultieme slotfase alsnog drie belangrijke punten gepakt bij Helmond Sport. De Superboeren waren de betere ploeg, maar scoorden te weinig. Daardoor leek de winst aan de neus voorbij te gaan, maar Van Heertum bezorgde De Graafschap alsnog de zege: 1-2. © Omroep Gelderland
HELMOND - De Graafschap heeft vrijdagavond in de ultieme slotfase alsnog drie belangrijke punten gepakt bij Helmond Sport. De Superboeren waren de betere ploeg, maar scoorden te weinig. Daardoor leek de winst aan de neus voorbij te gaan, maar Van Heertum bezorgde De Graafschap alsnog de zege: 1-2.
Tekst gaat verder na de video:
De Graafschap begon met goede intenties aan de wedstrijd, maar trainer Mike Snoei voorspelde het donderdag al: Helmond Sport maakte de ruimtes klein en het werd daardoor moeilijk voetballen. Tot aan de rust creëerden de Superboeren dan ook niet veel kansen. Van Mieghem was er na vijf minuten het dichtst bij.

Goal en mislukte penalty

Na de rust was het Ralf Seuntjens die de ban brak. Met een prachtig schot zette hij De Graafschap op 0-1. Hamdaoui kon het duel daarna beslissen, maar de buitenspeler faalde met een Panenka-penalty. Hij raakte de lat.

Onverdiende gelijkmaker

Daarna bleef De Graafschap gevaarlijk, maar viel de 0-2 niet. De 1-1 viel daarop wel. Swinssen schoot hard raak. Zo leek De Graafschap punten te verspelen, maar zover kwam het niet.

Toch de winst

In de slotminuut werkte Jasper van Heertum de 1-2 binnen. Een verdiende goal, waardoor De Graafschap bovenaan blijft staan met Cambuur.
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!