Voetballertjes en senioren bieden petities aan tegen bezuiniging in Doetinchem

DOETINCHEM - Jeugdleden van voetbalvereniging DZC'68 en ouderen van het Seniorenontmoetingspunt Doetinchem lieten donderdagavond van zich horen voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering over de begroting. Burgemeester Mark Boumans kreeg van beide organisaties een petitie overhandigd, omdat ze het niet eens zijn met de voorgenomen bezuinigingen.

Voetbalvereniging DZC'68 protesteert tegen de bezuiniging op de meedoenregeling, waardoor subsidie voor jeugdleden om te sporten wordt verminderd.

'Door deze vermindering kunnen kinderen, jongeren of kinderen met een beperking met een smalle beurs niet meer sporten', zegt Fahri Kaplan van DZC'68. 'Wij vinden dat het in stand gehouden moet worden. Je mag niet korten op kinderen, maar zoek naar een andere creatieve oplossing. Voor de sportclubs is dit een enorme impact.'

Tekst gaat verder onder de video.

Verplaatsing seniorenontmoetingspunt

Het Senioren Ontmoetingspunt Doetinchem is bezorgd over het onderzoek dat de gemeente wil laten uitvoeren om het ontmoetingspunt te verplaatsen. Op dit moment zit het Senioren Ontmoetingspunt in 't Brewinc, waar ook de bibliotheek is gehuisvest.

'Wij zijn hier vanavond met heel veel senioren om dat te laten zien', zegt voorzitter Riet Vermeer van het Ontmoetingspunt. 'Wij willen in het centrum van Doetinchem blijven en niet bij een andere organisatie ingestopt worden. We willen een zelfstandige stichting blijven op een eigen locatie.'

De gemeente Doetinchem komt negen miljoen euro tekort en ontkomt er niet aan om fors te bezuinigen en keuzes te maken. Donderdagavond beslist de gemeenteraad over de bezuinigingen en de begroting.