Last van rook? Meldpunt in Winterswijk geopend

WINTERSWIJK - Winterswijkers die gezondheidsklachten hebben door houtrook kunnen zich vanaf nu melden bij een meldpunt. Raadslid Ubel Zuiderveld wil graag weten hoeveel mensen er problemen ervaren en opent daarom Meldpunt Houtrookoverlast Winterswijk.

Zuiderveld wilde eigenlijk dat de gemeente dit zou doen, maar omdat Winterswijk het niet oppakt doet het raadslid het nu zelf. 

'De burgemeester gaf te kennen niet actief te willen oproepen tot klachten, omdat hij geen wettelijk instrumenten heeft om overlast te handhaven. Dat klopt. Maar ik vind dat een inventarisatie van de klachten, de locatie en de aard ervan, een begin van beleid kan zijn',  aldus Zuiderveld. 'Een inventarisatie geeft wel zicht op de omvang en aard van de problematiek en zo kun je in gesprek gaan in buurten waar de gebleken overlast groot is.'

Naast raadslid is Zuiderveld ook secretaris van Stichting Luchtfonds. Inwoners kunnen klachten melden via WhatsApp 06-20431424 of e-mail: info@ubelzuiderveld.nl. 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: