Vakantiepark Putten wordt eindelijk opgeknapt: 'Het was verpauperd'

PUTTEN - Permanente bewoning, prostitutie en verloedering. Een beeld wat gemeenten al jaren proberen te verbeteren op vakantieparken op de Veluwe. Eindelijk is er een beetje geld beschikbaar om alles op te knappen.

De Veluwe telt zo'n 500 vakantieparken, en is volgens de kenners het dichtst 'beparkte' stuk Nederland. Nu wordt de bezem erdoor gehaald, er is geld beschikbaar en de parken worden aangepakt.

Tekst gaat verder onder de video.

Tot grote vreugde van Bram van Lagen, van vakantiepark De Eyckenhoff in Putten. 'Alles was best wel verpauperd. Veel mensen hebben de boel de boel gelaten. Het was een rotzooi',  vertelt hij in het Omroep Gelderland-programma Onze Veluwe. 

Arbeidsmigranten

Er woonde veel arbeidsmigranten op het park. 'En daar willen een hoop mensen niet tussen zitten',  aldus Van Lagen. 'Die mensen werken misschien heel hard. Maar ze hebben een ander tijdenpatroon. En ze zijn ook wel van het feesten. Dat gaat niet echt samen met recreatie.' Op steeds meer vakantieparken wordt strenger gehandhaafd op permanente bewoning. 

Vanuit het westen van Nederland is veel vraag naar chalets. 'Mensen wonen op een flat of appartement, en willen ook eens in de natuur vertoeven. Maar wanneer ze bezet zijn door permanente bewoning wordt het lastig', legt hij uit. 

Bekijk de hele uitzending van Onze Veluwe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: