Kunstenaar in Loenen niet blij met nieuwe crossbaan

LOENEN - Wonen midden in de natuur, tussen de dieren en het groen: het is niet voor iedereen weggelegd. Kunstenaar Jaap van den Born uit Loenen is niet anders gewend. Maar er verandert wel een hoop volgens hem.

Tekst gaat verder onder de video:

In het Veluwse bos staat het huis van hem. 'Mijn vader was boswachter. Een paar kilometer verderop heb ik altijd met mijn familie gewoond. Ik wilde hier nooit weg', zegt hij in het Omroep Gelderland-programma Onze Veluwe. Het huis waar hij nu woont, was een bouwval wat hij helemaal opgeknapt heeft. 

Toerisme

'Je merkt goed dat het toeneemt. Ik ben hier komen wonen in 2000, en toen was het echt een stil plekje.' Dat is niet meer. 'Op zondag is het hartstikke druk met mountainbikers. We moeten er geen pretpark van maken, en dat idee heb ik wel een beetje.'

Er wordt een hoop veranderd aan het gebied waar hij woont. 'Er is onlangs een paar kilometer verderop een crossbaan geopend. De natuur wordt secundair aan de mens. De natuur moet beschermt worden. In die zin voel ik me best de stem van het bos', aldus Van den Born

Bekijk de hele uitzending van Onze Veluwe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: