Oppositie Zevenaar haalt bakzeil tijdens begrotingsraad

ZEVENAAR - De oppositiepartijen hebben woensdagavond tijdens de begrotingsraad van Zevenaar een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder van financiën Nanne van Dellen. Volgens de partijen beschikten ze niet over financiële informatie die de coalitiepartijen wel zouden hebben gehad. De motie haalde het niet.

door Lonneke Gerritsen

Voor het eerst werd vergaderd in een vernieuwde raadzaal. Maar het enthousiasme hierover was van korte duur. Want het werd meteen duidelijk; de oppositie zag niets in de meerjarenbegroting zoals het college deze heeft gepresenteerd.

Afgelopen weekend kwamen de partijen dan ook al gezamenlijk met een tegenbegroting met bijna 30 amendementen. Ze wilden een 'socialere' begroting waarbij minder inwoners en ondernemers zouden worden gedupeerd.

Zevenaar moet 7,7 miljoen euro bezuinigen. 

Extra geld

De oppositiepartijen vielen bovendien over het feit dat zij niet door de wethouder op de hoogte waren gebracht dat het geld dat overblijft met het niet-invullen van de vijfde wethouderspost nog ingezet kan worden als dekking. De coalitie was al wel langer op de hoogte. 

Volgens de oppositie is hierdoor het vertrouwen in de wethouder ernstig beschaamd. De coalitiepartijen zijn hiermee volgens de oppositie 'op oneigenlijke wijze op voorsprong gezet en dat schaadt het democratische besluitvormingsproces'.

Met 9 voorstemmen tegen 17 tegen sneuvelde de motie. De begrotingsraad gaat donderdagavond verder. Dan wordt er een besluit genomen over alle bezuinigingsvoorstellen. 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: