Nieuws

Zevenaar krijgt 'Turmacplein' en 'Omblad' als straatnamen

Het stadhuis van Zevenaar in de oude tabaksfabriek.
Het nieuwe woongebied op het voormalige BAT-terrein in Zevenaar krijgt straatnamen die passen bij de historie van het terrein. Het college heeft onder andere het Turmacplein, Omblad en Dekblad vastgesteld. De namen hebben allemaal te maken met het 'tabaksverleden'. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - Het nieuwe woongebied op het voormalige BAT-terrein in Zevenaar krijgt straatnamen die passen bij de historie van het terrein. Het college heeft onder andere het Turmacplein, Omblad en Dekblad vastgesteld. De namen hebben allemaal te maken met het 'tabaksverleden'.
Het gaat om het gebied achter het nieuwe gemeentehuis dat ook is gebouwd op het voormalige terrein van British American Tobacco. De eerste 95 woningen mogen binnenkort gebouwd worden. De gemeente heeft de omgevingsvergunning inmiddels verleend en de projectontwikkelaar is gestart met de verkoop. 
Eerder was er al discussie om de voormalige productiehal HAL 12 - nu een verzamellocatie waar onder meer ook de bieb in huist - de naam Turmac-hal te geven. De Turmac was een tabaksfabriek die vanaf 1920 in Zevenaar was gevestigd. Later produceerde de fabriek voor British American Tobacco. In 2008 sloot de fabriek.
De nieuwe straatnamen zijn overlegd met de Erfgoedcommissie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!