Vitesse versterkt zich met Keisuke Honda

ARNHEM - Keisuke Honda speelt de rest van het seizoen voor Vitesse. De 98-voudig international van Japan trainde sinds vorige week donderdag al mee met de Arnhemse voetbalclub. Hij zat zonder club en is dus transfervrij.

Honda kwam bij Vitesse terecht omdat hij bij het Russische CSKA Moskou heeft samengewerkt met Vitesse-trainer Leonid Slutskiy. Verder speelde hij onder meer bij VVV-Venlo en AC Milan. Voor Japan speelde hij op drie WK's en scoorde ook op al die titeltoernooien. Honda wil volgend jaar zomer met Japan op de Olympische Spelen uitkomen.

(de tekst gaat door onder de tweet):

Werkvergunning

De 33-jarige aanvallende middenvelder zit vrijdag tegen FC Groningen nog niet bij de selectie van Vitesse. Hij is in afwachting van zijn werkvergunning en sluit naar verwachting volledig aan na de interlandbreak.

'Belangrijk zijn voor het team'

Honda over zijn terugkeer in Nederland: 'Het is een tijd geleden dat ik in Nederland heb gevoetbald. Hopelijk herinneren de voetballiefhebbers in Nederland mij nog. Ik ga er hoe dan ook alles aan doen om indruk te maken op de velden. Ik wil belangrijk zijn voor het team en kijk er naar uit om in het stadion en voor de supporters te spelen. Ook is het een leuke bijkomstigheid dat ik, na VVV-Venlo, opnieuw in het geel-zwart mag spelen.'

Technisch directeur Mo Allach: 'Ik ben blij dat we op deze manier en ook nog voor de winterstop de diverse blessures kunnen opvangen. De carrière van Keisuke spreekt voor zich. Hopelijk laat hij opnieuw zijn kwaliteiten zien in de Eredivisie.'

Honda blijft ook actief als bondscoach van Cambodja.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: