'WADA-dopingonderzoek atlete Hassan zinloos'

ARNHEM - 'Het plan van wereldantidopingorganisatie WADA voor een onderzoek naar eventueel dopinggebruik door Sifan Hassan en andere atleten uit de stal van de geschorste Amerikaanse atletiektrainer Alberto Salazar is zinloos.' Dat zegt Travis Tygart, hoofd van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA, woensdag naar aanleiding van het maandag aangekondigde onderzoek van WADA naar de atleten.

'USADA heeft dat onderzoek al gedaan. We hebben echt de onderste steen boven gehaald, maar bij geen van de atleten een overtreding geconstateerd', aldus Tygart.

Tot de groep atleten die onder Salazar trainde, behoort ook de Arnhemse loopster Sifan Hassan. Zij bezorgde Nederland in september twee gouden medailles bij de WK atletiek, op de 1500 en 10.000 meter.

Salazar kreeg tijdens de WK te horen dat hij per direct voor vier jaar is geschorst wegens het overtreden van dopingregels. Zijn beroep tegen de straf loopt nog. Door de schorsing van Salazar is de groep met de naam Nike Oregon Project ontbonden en zijn Hassan en andere atleten nu op zoek naar nieuwe trainers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Sport Nieuws
Deel dit artikel: