Ede pakt uit met het jaarlijkse schoolontbijt

EDE - Honderd kinderen in Ede doen zich vanochtend tegoed aan een lekker gezamenlijk ontbijtje in het World Food Center. Er wordt onder meer een eitje getikt met burgemeester René Verhulst. Het ontbijt is in het kader van de week van het nationale schoolontbijt.

Het jaarlijkse ontbijt voor basisschoolkinderen moet het belang van goed ontbijten onderstrepen. Maar in Ede gaan ze nog wel een behoorlijke stap verder. Zo is er een kinderbrainstorm over gezonde snacks.

De tekst gaat verder onder de video.

Pepijn Gunneweg, televisiepresentator van verschillende kinderprogramma's, leidt de zogenoemde Gouden Wortel Voedselquiz. En dan is er ook nog het kinderwereldontbijt, waarbij er tijdens het eten een live-verbinding is met schoolkinderen die aan het ontbijt zijn in Gaza, Palestina.

Voedselavontuur voor kinderen

Het uitgebreide programma is bedoeld als vooruitkijkje naar de opening van de World Food Center Experience. Het World Food Center in de Mauritskazerne wil zich ontwikkelen tot hét kenniscentrum op het gebied van voedsel.

Dit centrum moet een toegevoegde thema-attractie worden voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Een avontuur waarbij kinderen spelenderwijs alles over voedsel leren. De opening is gepland voor 2023.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Onderwijs Nieuws
Deel dit artikel: