Nieuws

Bijna 1000 zonnepanelen voor zorgcentrum Kesteren

Christelijk Zorgcentrum Anker in Kesteren liet afgelopen weken maar liefst 978 zonnepanelen installeren voor eigen gebruik. De instelling in Kesteren kan daarmee haar 84 appartementen grotendeels van duurzame elektriciteit voorzien. © Harm Speksnijder
KESTEREN - Christelijk Zorgcentrum Anker in Kesteren liet afgelopen weken maar liefst 978 zonnepanelen installeren voor eigen gebruik. De instelling in Kesteren kan daarmee haar 84 appartementen grotendeels van duurzame elektriciteit voorzien.
De zonnepanelen leveren het zorgcentrum veel schone energie op, te vergelijken met het verbruik van 84 huishoudens. De investering zorgt voor een jaarlijkse CO2-besparing die te vergelijken is met 661 keer heen en weer vliegen naar Berlijn.
Dick van Bodegraven, directeur-bestuurder van het Anker: “Sociaal-duurzaam ondernemerschap is voor ons een vanzelfsprekendheid. Vanuit onze christelijke waarden vinden wij goed rentmeesterschap belangrijk. Dit geldt in de volle breedte: we maken gebruik van ledverlichting, vermijden verspilling, kopen onze benodigdheden zoveel mogelijk bij één leverancier en zorgen goed voor het personeel. Ik ben natuurlijk ook blij dat we met zelf opgewekte energie veel geld uitsparen, zodat we meer aan de zorg voor onze bewoners kunnen besteden.”
Foto: Harm Speksnijder