Nieuws

Vier jaar cel voor steken met hooivork in hoger beroep teruggedraaid

Een 52-jarige man uit Epe hoeft niet te zitten voor het neersteken van zijn overbuurman met een hooivonk. Die raakte daarbij zwaargewond. Hij had 12 steekwonden en heeft het nauwelijks overleefd. De Epenaar was in eerste instantie veroordeeld tot vier jaar cel, maar werd in hoger beroep ontslagen van rechtsvervolging. © Stefan Verkerk
WAPENVELD - Een 52-jarige man uit Epe hoeft niet te zitten voor het neersteken van zijn overbuurman met een hooivonk. Die raakte daarbij zwaargewond. Hij had 12 steekwonden en heeft het nauwelijks overleefd. De Epenaar was in eerste instantie veroordeeld tot vier jaar cel, maar werd in hoger beroep ontslagen van rechtsvervolging.
Het incident gebeurde vorig jaar zomer toen de man nog in Wapenveld woonde. Volgens hem bedreigde zijn overbuurman hem en zijn gezin met een honkbalknuppel. De Epenaar stelt zich daarom te hebben verweerd met een riek.
Zijn advocaat deed een beroep op noodweerexces en dat is door de rechtbank gehonoreerd. Wel kreeg de Epenaar een week celstraf voor het bedreigen van anderen, maar die straf heeft hij al uitgezeten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!