'Pitbull' takelt hond vreselijk toe op terras: 'Hij liet niet meer los'

ZUTPHEN - Een 'pitbullachtig beest' heeft afgelopen weekend een vrouw en haar hond aangevallen op een terras in Zutphen. De hond, een schapendoes, werd vermoedelijk in de hals gebeten en liep daarbij zulke heftige verwondingen op dat er 25 hechtingen nodig waren om het beestje te redden.

Het overkwam bezoeker Eric Hennekam, die zijn verhaal deelde op Twitter. 'Dan zit je gezellig op het terras en wordt onze schapendoes aangevallen door een pitbullachtig beest', schrijft hij. 'Beet hem in de strot en liet niet meer los, tientallen omstanders en een grote chaos.'

Hennekam laat verder weten dat ook zijn vrouw is gebeten en hun hond direct naar de operatiekamer moest. 'Volgens de arts gaat het allemaal goedkomen gelukkig.' 

'Vaker bijtincidenten'

Hennekam deelde zijn verhaal op social media omdat het volgens de dierenarts 'aan de lopende band' voorkomt dat honden ernstige bijtverwondingen oplopen door andere honden. 'En ik ben de halfslachtige maatregelen van de overheid spuugzat', voegt de getroffen hondeneigenaar eraan toe. 

Hennekam laat telefonisch aan Omroep Gelderland weten aangeslagen te zijn van wat hem allemaal is overkomen. Daarom wil hij zijn verhaal niet nogmaals vertellen. Volgens hem heeft burgemeester Annemieke Vermeulen hulp aangeboden om aangifte te kunnen doen van het incident.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Dierennieuws Nieuws
Deel dit artikel: