Nieuws

CDA Winterswijk tegen gedwongen sluiting boerenbedrijven

Boerenbedrijven in de buurt van zogenoemde Natura 2000-gebieden moeten niet onder dwang sluiten, dat vindt het CDA in Winterswijk. De kans op sluiting is aanwezig als gevolg van de stikstofuitstoot. Die uitstoot moet in de omgeving van Natura 2000-gebieden worden vermeden. © Pixabay
WINTERSWIJK - Boerenbedrijven in de buurt van zogenoemde Natura 2000-gebieden moeten niet onder dwang sluiten, dat vindt het CDA in Winterswijk. De kans op sluiting is aanwezig als gevolg van de stikstofuitstoot. Die uitstoot moet in de omgeving van Natura 2000-gebieden worden vermeden.
De christendemocraten wijzen erop dat boeren en natuurbeschermers al meer dan 25 jaar samenwerken in de organisatie Waardevol Cultuur Landschap (WCL) waarin de belangen van landbouw en natuurbeheer worden afgewogen en gezamenlijk naar oplossingen gezocht als die belangen strijdig zijn.
Het CDA zal in de gemeenteraadsvergadering van aankomende donderdag een voorstel indienen, waarin de gemeente wordt opgeroepen dit standpunt onder de aandacht te brengen van de provincie Gelderland en de de Vereniging van Nederlandse Gemeente.