Buurthuis 't Huukske krijgt 19 (van de 25) punten van dorpshuisbeheerders

ARNHEM - Verscholen in de Arnhemse wijk Lombok, op de hoek van de straat, is buurthuis 't Huukske gevestigd. Sinds 2011 functioneert het stokoude gebouw als zelfstandig buurthuis. Betaalde krachten zijn er niet, alles wordt gedaan door de 32 vrijwilligers.

In het programma Dorpshuis Van Het Jaar van Omroep Gelderland gingen de dorpshuisbeheerders met hun kritische blik op bezoek bij buurthuis 't Huukske. Het dorpshuis kreeg in totaal 19 van de 25 punten toebedeeld. Een vakjury heeft ook een bezoek gebracht aan Arnhem, maar komt later met haar oordeel.

De tekst gaat verder onder de video.

De beheerders kijken naar alles in het gebouw, zelfs de kozijnen. 'Het zijn oude Amsterdamse kozijnen', zegt één van de dorpshuisbeheerders, die ook aannemer is. 'De staat van het gebouw is ook belangrijk', zegt hij.

'Als je binnenkomt heb je meteen een blij gevoel', zegt Astrid de Bondt van MFC Doelum Renkum. 'Het is heel leuk en gezellig. Dit is echt een buurthuis', vertelt Gerrie Halsema van Het Stadhuus Lochem.

Met de 19 punten staat Arnhem op de eerste positie, gevolgd door het dorpshuis in Heerewaarden.

Bekijk hier de hele uitzending van Dorpshuis Van Het Jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: