Kort geding om aanleg staatsnetwerk voor breedband te voorkomen

TIEL - Glasvezel Buitenaf heeft een kort geding aangespannen om te voorkomen dat de regio Rivierenland met Digitale Stad in zee gaat om glasvezel aan te leggen in het buitengebied van zeven gemeenten in Rivierenland.

Al enkele jaren zijn de gezamenlijke gemeenten bezig zelf een breedbandnetwerk aan te leggen. Hiervoor is toestemming gekregen van de Europese Commissie, omdat de markt dit niet op zou pakken.

Glasvezel Buitenaf is van mening dat het inmiddels wel prima door de markt gedaan kan worden. De huidige overeenkomst van de regio met Digitale Stad voldoet volgens het bedrijf niet aan de voorwaarden die de commissie gesteld heeft.

Volgens de regio Rivierenland is het om een open netwerk te krijgen voor alle bewoners in het buitengebied nog steeds noodzakelijk dat dit deels door de overheid uitgevoerd wordt. Ook zou de overeenkomst aan alle Europese regels voldoen.

Recent hebben zeven gemeenteraden ingestemd met dit plan. De bedoeling is dat eind van dit jaar of begin volgend jaar de schop in de grond gaat. Volgens een woordvoerder wordt die planning vooralsnog gehaald.

Dit is uiteraard wel afhankelijk van de uitspraak van de rechter in het kort geding dat volgende week vrijdag dient.

Zie ook:

Deel dit artikel: