Nieuws

Nooit meer sjouwen! Fietsopgang met lopende band bij Nijmeegse Hezelpoort

Raadslid Jean-Paul Broeren en wethouder Harriët Tiemens
Bij de Hezelpoort in Nijmegen is vrijdag een speciale transportband voor fietsen geopend. Die maakt het voor fietsers makkelijker om snelfietsroute De Snelbinder op te komen. Van gesjouw is geen sprake meer. © Gemeente Nijmegen
NIJMEGEN - Bij de Hezelpoort in Nijmegen is vrijdag een speciale transportband voor fietsen geopend. Die maakt het voor fietsers makkelijker om snelfietsroute De Snelbinder op te komen. Van gesjouw is geen sprake meer.
De transportband is een idee van raadslid Jean-Paul Broeren van Stadspartij DNF. Het is een alternatief voor een nieuwe fietshelling. Zo'n helling zou bijna 2,5 miljoen euro hebben gekost, terwijl dit alternatief voor slechts 85.000 euro is gerealiseerd. 

Omhoog en naar beneden

Fietsers die hun rijwiel mee omhoog nemen, krijgen daarbij hulp van een tandriemband. De gemeente waarschuwt: de band is gloednieuw en daarom nu nog glad. 'De komende weken zal deze vanzelf ruwer worden', vertelt een woordvoerder. Er komen nog speciale borden met aanwijzingen voor het gebruik van de band. Zo moet je bijvoorbeeld de rem inhouden als je met de fiets omhoog wilt. 

Mogelijk toch fietshelling

Naast de installatie van de transportband wordt er nog wel gekeken naar een nieuwe fietshelling voor de langere termijn. Door de groei van nieuwbouwwijken in Nijmegen Noord en het Waalfront wordt deze mogelijk essentieel. Bovendien gaat het fietstransportsysteem volgens wethouder Harriët Tiemens (Mobiliteit) maar zo'n tien jaar mee terwijl een fietshelling een levensduur van vijftig jaar heeft. Daarom wil zij naast het installeren van het systeem toch doorgaan met onderzoek naar de fietshelling.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!