Nieuws

Busstation van de toekomst? Druten wil het maar al te graag

Een busstation met duurzame elektrische bussen die weinig tot niets uitstoten? Het klinkt Druten als muziek in de oren. Helaas heeft de gemeente niet de middelen om die droom werkelijkheid te maken. Toch is het volgens het gemeentebestuur hoog tijd voor een update van het huidige, verouderde busstation. © Wikimedia Commons
DRUTEN - Een busstation met duurzame elektrische bussen die weinig tot niets uitstoten? Het klinkt Druten als muziek in de oren. Helaas heeft de gemeente niet de middelen om die droom werkelijkheid te maken. Toch is het volgens het gemeentebestuur hoog tijd voor een update van het huidige, verouderde busstation.
Samen met de provincie Gelderland kijkt Druten naar de mogelijkheden. ‘Ons busstation is een belangrijk knooppunt voor de bereikbaarheid van Maas en Waal en de aansluiting met de regio Arnhem/Nijmegen voor werk en school’, vertelt een woordvoerder van de gemeente Druten.
Het huidige busstation voldoet niet aan de eisen van een hoogwaardig knooppunt, omdat het geen mogelijkheden biedt voor duurzame, emissieloze voertuigen. Daarnaast moet er volgens Druten meer ruimte komen voor het toenemende aantal reizigers.

Miljoeneninvestering

Volgens de gemeente zijn er nog veel keuzes te maken en stappen te zetten. 'Of het tot een verbouwing komt, is nog onzeker’, aldus de woordvoerder. Loopt alles volgens de planning, dan start de eerste uitvoeringsfase in 2021. De uiteindelijk upgrade van het station kost naar verwachting zo'n vier tot vijf miljoen euro.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.