Na 40 jaar vindt Hermien bingo nog steeds spannend

ARNHEM - Nummertje 55, daar heeft ze echt wat mee. 'Een scheet van een nummer vind ik het.' De 82-jarige Hermien Suvaal is al 40 jaar de ongekroonde bingo-koningin bij buurthuis 't Huukske in Arnhem. Dochter Miranda regelt de prijzen, Hermien roept de nummers om. Een gouden duo.

Hermien woont al meer dan 50 jaar in haar huisje tegenover het buurthuis, twee deuren verder woont dochter Miranda met haar kleinzoon. Ze vindt de wijk Lombok een heerlijke buurt. Van oorsprong komt Hermien uit Deventer, maar toen ze met haar ouders op pad ging en door deze wijk reed, wist ze: hier wil ik wonen.

De tekst gaat verder onder de video.

Ze kwam te werken bij het Elisabeth Gasthuis aan de Utrechtseweg. Toen ze dochter Miranda kreeg, stopte ze met werken bij het ziekenhuis. Hermien hield zich vanaf toen veel bezig met vrijwilligerswerk in de buurt. 

De laatste woensdag van de maand zit het altijd behoorlijk vol in het buurthuis. Hermien snapt het wel: 'Het is ook zo spannend.' Van kaarsenstolp tot kledingrek, er vallen mooie prijzen te winnen tijdens de avond. 

Meer zien? Kijk dan vanavond om 17.20 naar 'Dorpshuis van het Jaar.' De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald. 

De uitzending is hier al te bekijken. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: