Nieuws

GroenLinks Ede: 'Maximaal 50 per uur tegen stikstof'

Rijksweg Ede wordt volledig een 50-km-weg als het aan GroenLinks ligt.
GroenLinks Ede wil de maximumsnelheid op wegen in de gemeente aanpassen om de stikstofcrisis te remmen. 'Het belangrijkste wat we willen is dat snelheid op de N224 naar 50 kilometer per uur gaat', zegt fractievoorzitter Ellen Out. © Google Maps.
EDE - GroenLinks Ede wil de maximumsnelheid op wegen in de gemeente aanpassen om de stikstofcrisis te remmen. 'Het belangrijkste wat we willen is dat snelheid op de N224 naar 50 kilometer per uur gaat', zegt fractievoorzitter Ellen Out.
'Een deel van de N224 valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Ede en daarbij is het al de bedoeling dat dat een 50-kilometer-weg wordt', zegt Out.
Het andere deel, waar nu 80 gereden wordt, valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie. Groenlinks wil dat de gemeente er bij de provincie Gelderland op aandringt dat ook daar de maximumsnelheid omlaag gaat. 
Het kabinet kijkt op dit moment naar een verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen. De stikstofruimte die vrijkomt, zal dan worden gebruikt om bouwprojecten weer op te starten. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.