Nieuws

Politie trekt vuurwapen om gewapende man aan te kunnen houden

In Zutphen is woensdagmiddag een man aangehouden die voorbijgangers bedreigde met messen. Bij de aanhouding van de 26-jarige Zutphenaar trokken agenten hun vuurwapen toen de man hun oproepen negeerde. © archief Omroep Gelderland
ZUTPHEN - In Zutphen is woensdagmiddag een man aangehouden die voorbijgangers bedreigde met messen. Bij de aanhouding van de 26-jarige Zutphenaar trokken agenten hun vuurwapen toen de man hun oproepen negeerde.
De politie kreeg van meerdere mensen te horen dat de man in het centrum van de stad rondliep met messen. Hij zou ook mensen hebben bedreigd. 
In de binnenstad werd hij niet meer aangetroffen, maar agenten zagen hem even later fietsen op de Coehoornsingel. Hij reageerde alleen niet op de oproep om te stoppen en zelfs nadat hij van de fiets was geduwd, gaf de man geen sjoege. Wel waren zijn messen duidelijk zichtbaar.
De man kon pas onder controle worden gebracht nadat agenten hun vuurwapen hadden getrokken. Uiteindelijk werden er zes messen bij hem aangetroffen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!