Nieuws

Bouwprotest zorgt al vroeg voor lange files

Bouwbedrijven op de A12.
De snelwegen in Gelderland liepen woensdag al vroeg vol door het protest van bouwbedrijven in Den Haag. De actievoerders zorgden voor veel vertraging op onder meer de A2, A12 en A28, maar inmiddels schuiven de files op naar het westen van het land. © ANP
ARNHEM - De snelwegen in Gelderland liepen woensdag al vroeg vol door het protest van bouwbedrijven in Den Haag. De actievoerders zorgden voor veel vertraging op onder meer de A2, A12 en A28, maar inmiddels schuiven de files op naar het westen van het land.
Op de A28 vanuit Hattem in de richting van Utrecht bedroeg de vertraging op het hoogtepunt volgens de ANWB ongeveer een uur. Het verkeer stond vanaf Harderwijk stil. Ook op de A12 was het druk en kwamen weggebruikers net voorbij Ede in de file door een stoet bouwvoertuigen. 
Op de A2 werden files gemeld bij Geldermalsen en Zaltbommel.
De actievoerders zijn onderweg naar het Malieveld. De organisatie van de manifestatie in Den Haag riep deelnemers op met bussen naar Den Haag en niet met zwaar bedrijfsmaterieel. De stichting wil daarmee een verkeerschaos, zoals met het boerenprotest, voorkomen, maar kon niet uitsluiten dat individuele actievoerders alsnog met vrachtwagens of shovels naar het Malieveld trekken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!