Geplaagde wethouder Apeldoorn stopt na miljoenendebacle

APELDOORN - Wethouder Mark Sandmann van Apeldoorn legt zijn taken neer. Hij besloot dit, omdat de raad pas volgend jaar keuzes wil maken over 'hoe verder' met het Plein van de Stad. Sandmann is verantwoordelijk voor het plan hiervoor, dat financieel enorm uit de hand liep.

door Bastiaan van Blokland

Het Plein van de Stad op het Marktplein werd miljoenen duurder dan gepland. Dat kwam Sandmann op veel kritiek te staan. Ook de ambtelijke organisatie kreeg ervan langs. 

'Plicht naar Apeldoorners' 

'Als verantwoordelijk wethouder vind ik dat ik de plicht heb om de verwachtingen van 25.000 stemmers (Apeldoorners mochten meedenken over het ontwerp, red.) waar te maken en het gekozen ontwerp te realiseren', laat Sandmann weten. 

Hij vervolgt: 'Nu ik onze gemeenteraad niet heb kunnen overtuigen van het belang om door te gaan met het Plein van de Stad, of zelfs kennis te nemen van de beoogde oplossingen, vind ik dat ik een belofte aan de inwoners niet inlos en daarom niet langer kan aanblijven als wethouder.' 

Jammer

Het college van burgemeester en wethouders zegt het jammer te vinden dat Sandmann vertrekt als wethouder. 

Mark Sandmann (D66) was sinds 9 juli 2015 wethouder van de gemeente Apeldoorn. Daarvoor was hij bijna 8 jaar actief in de gemeenteraad. Verwacht wordt dat hij binnen een paar weken afscheid neemt.

Zie ook: Financieel uit de hand gelopen 'Plein van de Stad' Apeldoorn uitgesteld naar 2020

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: