Met Chinese influencers moet de Veluwe populair worden in China

OTTERLO - Dat de Veluwe mooie plekjes kent, weten we in Nederland wel. Maar ook steeds meer toeristen uit China weten de weg naar het natuurgebied te vinden. Tulpen, molens en klompen kennen ze wel. Maar wat is er te vinden op de Veluwe? Door influencers uit te nodigen uit China, probeert de organisatie Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen ze naar de Veluwe te lokken.

In het programma Onze Veluwe staat één vraag centraal: wat doet de toerist met de Veluwe? Eerder dit jaar kwam er een buslading vol Chinezen, voornamelijk influencers als journalisten en radio/tv-presentatoren, op bezoek bij het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Lees verder onder de video.

'We weten uit ervaring al dat de Chinezen die naar ons land komen maar een beperkt beeld hebben', vertelt Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. 'We proberen ze meer van Nederland te laten zien. Als zij dan laten zien hoe leuk ze het hebben gehad, denken die anderen misschien ook dat het leuk is.'

Tao Yuan is journalist en komt uit Shanghai. 'Shanghai is een grote stad. We hebben niet zoveel grote bomen als jullie hier', vertelt ze enthousiast.

Bekijk hier de hele uitzending van Onze Veluwe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: