Nieuws

Grote controleactie op probleemcamping in Arnhem

ARNHEM - De gemeente Arnhem voert vanochtend samen met de provincie, belastingdienst en de politie een grote controle uit op Oostappen Vakantiepark Arnhem. Doel van de actie is om goed in beeld te krijgen wie er allemaal op de camping verblijft en onder welke omstandigheden.
Prostitutie, bedreigingen en drugsproblematiek. Het is al jaren onrustig op het recreatiepark aan de Kemperbergerweg. Volgens de gemeente verblijven er onder anderen 'kwetsbare inwoners' en arbeidsmigranten. 'Soms in verre van ideale omstandigheden.' 
Bekijk de beelden (de tekst gaat verder onder de video):
Grote controleactie op probleemcamping in Arnhem
Bij de actie wordt vandaag elke woning op het park bezocht door toezichthouders van de gemeente en medewerkers van de politie. De grootscheepse controle begon vanochtend om 5.00 uur en duurt nog de hele dag. Op de camping staan ongeveer 600 vakantiewoningen.

'Treurig en bijna onmenselijk'

Raadslid Sarah Dobbe van de SP beschreef de situatie op het vakantiepark eerder dit jaar als 'treurig en bijna onmenselijk'. Ze constateerde dat er 300 tot 400 Oost-Europese arbeidsmigranten wonen die soms een kamer van 2 bij 2 meter met twee personen moeten delen.
Hier zou wel 400 euro per persoon per maand voor worden betaald. De huisjes - waar ook gezinnen met kinderen wonen - zijn volgens haar koud, vochtig en beschimmeld en niet geschikt voor permanente bewoning.

Inventarisatie

De gemeente verwacht - mede door deze inventarisatie - voor het einde van het jaar meer inzicht te hebben in de situatie en problematiek op de camping.
Vervolgens zal het college een voorstel aan de raad voorleggen over hoe deze problematiek moet worden aangepakt. Dat is in de gemeenteraad zo afgesproken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!