Nieuws

'Gestolen' hartje van grafsteen weer boven water

Het stenen hartje dat was verdwenen van het graf van de moeder van Richard Verbeek uit Beuningen is weer terecht. Verbeek dacht dat het was gestolen, maar dat blijkt iets anders te liggen. © Richard Verbeek
OCHTEN - Het stenen hartje dat was verdwenen van het graf van de moeder van Richard Verbeek uit Beuningen is weer terecht. Verbeek dacht dat het was gestolen, maar dat blijkt iets anders te liggen.
'Ik weet waar het nu is en daar ben ik heel blij mee', laat een opgeluchte Verbeek weten. Meer kan hij er op dit moment niet over zeggen. Mogelijk wilde een bekende van de familie het grafmonumentje opknappen. 'Er zijn geen kwade bedoelingen in het spel.'
Het grafmonumentje op het kerkhof aan De Hoef in Ochten wordt binnenkort weer teruggeplaatst.

Honderden reacties

De oproep van de inwoner van Beuningen deed veel stof opwaaien. Er kwamen honderden reacties binnen op sociale media. Veel mensen leefden mee met Verbeek en zijn zoontje, die het hartje geplaatst had. 'Ik ben iedereen heel dankbaar voor de reacties', zegt hij.
Eerder op de dag loofde Verbeek een beloning van 500 euro uit voor de vinder van het grafmonumentje en zei hij aangifte te doen. Daar komt hij nu op terug. Ook het bericht op Facebook past hij aan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!