100 jaar radio: oud-presentatoren voor een dag terug op Radio Gelderland

ARNHEM - Voor een keer, omdat de radio vandaag 100 jaar bestaat, komen oud-presentatoren terug op Radio Gelderland. Corine van Dijk, Bert Kranenbarg, Peter van den Hout, Marjan Thurlings, Arie Ribbers, Henk Mouwe en Lieselot Meelker kruipen voor één keer weer achter de microfoon.

Hanso Idzerda verzorgde 100 jaar geleden vanuit zijn woning in Den Haag de eerste radio-uitzending van Nederland. Boven de deur van zijn studio prijkte een bordje met de tekst 'Brandt dit licht, dan koppen dicht'. Hij stichtte daarmee ook nog eens de eerste commerciële radio-omroep ter wereld.

Zo ver gaat de historie van Radio Gelderland niet, maar volgend jaar wordt wel het 35-jarig jubileum gevierd. In de uitzending zijn de oud-presentatoren vandaag co-host. Ze zullen de luisteraars dus gewoon het nieuws brengen en samen met de huidige presentatoren mooie programma's maken. Daarbij wordt natuurlijk teruggeblikt op hun carrière bij de omroep, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst van de radio.

De tekst gaat verder onder de video.

De Geluidsbarrière is terug

Ook wordt nog een keer het illustere radiospel 'De Geluidsbarrière' gespeeld. De hele dag kunnen luisteraars raden naar het geluid dat we laten horen. Aan het eind van de dag ligt er 250 euro klaar voor de winnaar van de grand finale.

Ook kunnen de luisteraars hun kennis van Radio Gelderland testen. Op gld.nl en de Facebookpagina van Omroep Gelderland staat een spel waarmee een moderne platenspeler met FM-radio kan worden gewonnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Radio Gelderland Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: