Nieuws

Bouw zwembad Zaltbommel op losse schroeven door stikstofcrisis

De bouw van een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad in Zaltbommel is onzeker geworden door de stikstofcrisis. Wethouder Kees Zondag heeft de raad laten weten dat de oplevering van deze nieuwe accommodatie in de zomer van 2021 niet langer haalbaar is. © gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De bouw van een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad in Zaltbommel is onzeker geworden door de stikstofcrisis. Wethouder Kees Zondag heeft de raad laten weten dat de oplevering van deze nieuwe accommodatie in de zomer van 2021 niet langer haalbaar is.
De gemeente kan op dit moment geen definitieve vergunning afgeven, omdat daarvoor eerst een zogenoemde 'verklaring van geen bedenkingen' van de provincie nodig is. En volgens de gemeente kan ze door de hele stikstofcrisis die verklaring wel vergeten. Eerder liet de gemeente weten dat de bouw niet door kan gaan vanwege de uitkomst van het boerenprotest twee weken geleden. Daarvan zei de provincie dat dat niet klopte. Zondag erkende maandag dat zijn verhaal niet klopte. 'Ik heb staan lullen', gaf hij ruiterlijk toe.
De gemeente Zaltbommel had al bruikbare reacties gekregen op de aanbesteding van het nieuwe sportcomplex in de wijk De Waluwe. Er zijn dus aannemers die aan de bouw willen beginnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!