Nieuws

'Rennen, poepen en fitnessen', hier wil iedere hond naar toe

Hondenbezitters in de omgeving van Maurik hebben er een mooie plek bij om hun viervoeter uit te laten. Geen afgedankt trapveldje, maar een strand. Aan het Eiland van Maurik wordt maandag een speciaal hondenstrand geopend. © Pixabay
MAURIK - Hondenbezitters in de omgeving van Maurik hebben er een mooie plek bij om hun viervoeter uit te laten. Geen afgedankt trapveldje, maar een strand. Aan het Eiland van Maurik wordt maandag een speciaal hondenstrand geopend.
In de gemeente Buren was nog geen aangewezen hondenuitlaatplaats en dus moest er iets komen. 'Daarom hebben we op een gedeelte van het Eiland van Maurik een locatie gecreëerd', zegt Alex Kwakernaak van UiteRwaarde. Honden kunnen op de nieuwe locatie rennen, zwemmen, spelen en natuurlijk hun behoefte doen.

Fitnessen?

Maar daar stopt het niet, want er zijn plannen een fitnessparcours voor honden aan te leggen. 'Op de andere stranden hebben we dat al voor mensen, dus het leek ons leuk om dat ook voor honden te gaan doen.' 
Hoe het er precies uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. 'Maar dan moet je denken aan paaltjes om te zigzaggen en hekjes om overheen te springen. Nee, we zullen geen honden met gewichten aan de pootjes zien', lacht Kwakernaak.
Luister hier naar een gesprek met Alex Kwakernaak:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!