Nieuws

Voorzitter over crisissituatie Achilles'29 bij De Week van Gelderland

Pjotr van der Horst.
Achilles'29-voorzitter Pjotr van der Horst is vanmiddag te gast bij het TV Gelderland-programma De Week van Gelderland. Hij komt praten over de crisissituatie bij de club uit Groesbeek. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Achilles'29-voorzitter Pjotr van der Horst is vanmiddag te gast bij het TV Gelderland-programma De Week van Gelderland. Hij komt praten over de crisissituatie bij de club uit Groesbeek.
Achilles'29 speelt al 90 jaar op sportcomplex De Heikant in Groesbeek. Maar dat is het eigendom van de familie Derks en die weigert sinds 1 oktober de club op het terrein toe te laten.
De familie Derks was decennialang betrokken bij het wel en wee van Achilles'29 en leidde de club naar de eerste divisie. Dat ging echter gepaard met grote schulden. Daarop nam de club afscheid van de familie Derks, maar die stelt dat de club al geruime tijd geen huur meer betaalt voor het terrein. Daarom mogen de leden het sportcomplex niet meer op en kan er niet meer getraind of gespeeld worden. Een keer is er toch getraind, maar dat bleek geen structurele oplossing. Mogelijk wijkt de zaterdaghoofdklasser uit naar andere verenigingen om het seizoen uit te spelen.
Voorzitter Pjotr van der Horst van Achilles'29 zei eerder dat er een verschil van inzicht is over de eigendomsrechten van bepaalde zaken. 'De familie doet er alles aan om Achilles'29 kapot te maken', stelde hij toen. In De Week van Gelderland gaat hij nader op de kwestie in.
De Week van Gelderland is vanavond om 17.20 uur te zien (elk uur herhaald).

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!