Didamse hoofdverdachte ontkent man dood te hebben gestoken

DEN HAAG - Een 42-jarige Didammer heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd in de moordzaak rond een man uit Den Hoorn (Zuid-Holland). Volgens zijn advocate heeft hij de mishandeling en vrijheidsberoving toegegeven, maar ontkent hij het 59-jarige slachtoffer te hebben gestoken.

Wil Vogelaar werd begin 2018 dood in zijn woning gevonden, vastgebonden en met twee messen in zijn rug. Ook twee andere verdachten die al ruim anderhalf jaar vastzitten voor de moord blijven ontkennen hem neer te hebben gestoken.

Verdachte werkt niet mee

Het Openbaar Ministerie wil dat de Didamse hoofdverdachte wordt geobserveerd in het Pieter Baan Centrum, omdat vermoed wordt dat hij een ziekelijke stoornis en een gebrekkige ontwikkeling heeft. De aanklaagster verwees naar een rapport uit 2014 en een strafblad vol geweldsdelicten. Maar de rechtbank Den Haag wees opnieuw het verzoek af, onder meer omdat de verdachte zelf niet wil meewerken.

Ook wil de rechtbank geen nieuw onderzoek naar de doodsoorzaak. De rechters wezen op drie rapporten van deskundigen die concluderen dat Vogelaar is gestorven aan bloedverlies door messteken en twee klaplongen. Het slachtoffer had veel drugs, medicijnen en alcohol in zijn bloed en die combinatie kan al dodelijk zijn geweest, meende advocaat Yehudi Moszkowicz.

De Didammer ontbrak in augustus nog bij de zogeheten pro forma-zaak, maar werd verplicht om vrijdag op de inleidende zitting te verschijnen.
 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland Didam Nieuws
Deel dit artikel: