Nieuws

Alsnog langer tbs voor moordenaar 'meisje van Nulde'

Mike J., de man die in 2001 het 'meisje van Nulde' doodde, krijgt alsnog twee jaar langer tbs. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem donderdag in hoger beroep besloten. © ANP
PUTTEN - Mike J., de man die in 2001 het 'meisje van Nulde' doodde, krijgt alsnog twee jaar langer tbs. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem donderdag in hoger beroep besloten.
In juli had de rechtbank in Zutphen de tbs van de veroordeelde stiefvader van het slachtoffer met één jaar verlengd. Maar het Openbaar Ministerie (OM) was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. Volgens het OM weigerde J. de afgelopen tijd mee te werken aan zijn tbs-behandeling. Het hof is het daar mee eens en vernietigt daarom het eerdere vonnis van de rechtbank en legt alsnog twee jaar tbs op. 

Rowena Rikkers

In de zomer van 2001 spoelde op Strand Nulde bij Putten het rompje aan van een toen onbekend meisje. Pas maanden later werd bekend dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. Haar stiefvader Mike J. (50) had haar omgebracht. Hij werd in 2003 veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging.
De vader van Rowena probeerde donderdag spreekrecht te krijgen op de zitting, maar daar stak de rechter een stokje voor.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!