Nieuws

Wim kwam pas na zijn veertigste uit de kast: 'Ik wist het al toen ik 16 jaar was'

Clemens Poelens, beter bekend als radiomaker Wim de Bruin, valt op mannen. Daar maakt hij nu geen geheim meer van, maar vroeger was dat wel anders. Hoewel hij het al wist toen hij 16 jaar was, duurde het tientallen jaren voordat hij uit de kast kwam. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Clemens Poelens, beter bekend als radiomaker Wim de Bruin, valt op mannen. Daar maakt hij nu geen geheim meer van, maar vroeger was dat wel anders. Hoewel hij het al wist toen hij 16 jaar was, duurde het tientallen jaren voordat hij uit de kast kwam.
Wim heeft geen partner. 'Er zijn er wel een paar geweest, maar dat ging niet goed. Met mij valt kennelijk niet samen te leven', vertelt hij lachend.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Wim kwam pas na zijn veertigste uit de kast: 'Ik wist het al toen ik 16 jaar was'
Toen hij tiener was, wist Wim dus al dat hij homo was. 'Het zit in je. Ik kan het haast niet uitleggen.' Pas toen hij in de veertig was kwam hij uit de kast. 'Mijn moeder had het volgens mij al lang door. Samen met mijn zus heb ik het aan mijn pa verteld.' Hij reageerde positief. 'Dat dacht ik al', zei hij volgens Wim.
Wim is een liefhebber van muziek, vooral Nederlandstalige nummers. In ons programma Van Gelders Grijs vermaakt hij voor de uitzending het publiek en zorgt hij tijdens de uitzending voor passende muziek bij de interviews.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!