Nieuws

Bezoekersrecord voor Airborne Museum

Het Airborne Museum in Oosterbeek heeft voor het eerst in zijn bestaan meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Het museum sluit maandag de deuren voor een complete vernieuwing en heeft in de eerste tien maanden van dit jaar ruim 103.000 bezoekers verwelkomd. © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Het Airborne Museum in Oosterbeek heeft voor het eerst in zijn bestaan meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Het museum sluit maandag de deuren voor een complete vernieuwing en heeft in de eerste tien maanden van dit jaar ruim 103.000 bezoekers verwelkomd.
Rondom de 75ste herdenking van de Slag om Arnhem in september was het volgens het museum drukker dan ooit. Ook bij dependance Airborne at the Bridge aan de Rijnkade in Arnhem was het razend druk. Deze dependance blijft gewoon open, daar is pas aan het eind van het jaar bekend hoeveel bezoekers er zijn geweest.
Het Airborne Museum gaat flink veranderen. Met behulp van audiovisuele technieken stapt de bezoeker straks als het ware in het verhaal van het museum. De tentoonstelling Het Netwerk maakt bovendien plaats voor de kindertentoonstelling Waterschapsheuvel.
Het museum gaat rond 14 maart 2020 weer open.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!