'Het toerisme in Ermelo is niet meer weg te denken'

ERMELO - De lente was vroeg dit jaar, waardoor de seizoenkampeerders al in maart hun stekkie op de camping opzochten. Ook op camping De Kriemelberg in Ermelo, een plaats waar de toerist niet meer weg te denken valt.

In het programma Onze Veluwe staat één vraag centraal: wat doet de toerist met de Veluwe? Dian en Daniëlle van den Heuvel runnen samen al jarenlang een camping bij het dorp. 'Toeristen zijn hier al zolang, dus men weet het niet beter dan dat ze er zijn', vertelt Dian.

De tekst gaat verder onder de video.

Voor hun begon het campingseizoen ook vroeg dit jaar, dankzij het mooie voorjaar. 'De week voordat we opengaan is het altijd stress', zegt Daniëlle. 'Maar we doen het al twaalf jaar, en het komt altijd wel goed.' De bezoekers komen met name uit het westen. 'Mensen uit de Randstad zien hoe mooi het hier is qua natuur. Dat vergeten we zelf ook wel eens.'

De toeristen zijn belangrijk voor de campingeigenaren. 'Het is ons brood', zegt Dian. 'Maar als ik zie hoeveel supermarkten hier in Ermelo zijn én hoeveel andere winkels er zijn. Zij draaien voor een heel groot deel op toeristen.' Daarnaast hebben ook loodgieters het druk met de toeristen. Zij onderhouden vaak de kachels en installaties van de vaste campinggasten.

Bekijk hier de hele uitzending van Onze Veluwe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: