Wéér vaten gedumpt in Arnhem, kinderopvang dicht

ARNHEM - Nota bene op het terrein van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden in Arnhem zijn in de nacht van woensdag op donderdag vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt. Rond 07.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd, na de vondst van de blauwe vaten.

In totaal gaat het om twee vaten, waarvan er één lek is. Er zouden honderden liters van de inhoud zijn weggestroomd in het bos naast het terrein van de Veiligheidsregio aan de Schelmseweg. Onderzoek moet de precieze hoeveelheid nog aantonen. De brandweer verricht zelf metingen. 

Bekijk de beelden van de dumping (tekst gaat verder onder video):

Tweede dumping

Het is niet de eerste keer dat het terrein aan de Schelmseweg gebruikt wordt als dumpplek. Een week geleden was het ook al raak. 'We onderzoeken of er verdere verbanden zijn', laat een woordvoerder van de politie weten.

De Veiligheidsregio deelt het terrein met Montessori kinderopvang. Uit voorzorg is besloten de vestiging aan de Schelmseweg de rest van de dag gesloten te houden. De kinderen worden opgevangen op een locatie elders. 'Bij een drugsdumping kunnen er chemische reacties ontstaan die gevaarlijk zijn voor de omgeving, daarom kan het zijn dat we panden in de omgeving laten ontruimen', aldus de politie.

Vanwege het onderzoek was tussen 10.00 en 15.00 uur ook een deel van het Openluchtmuseum dicht. Dat ging om de bierbrouwerij, de Tilburgse huisjes en het kinderwerf. Volgens een woordvoerster van het museum was rond 15.00 uur alles weer open.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: