'Dag schatje, bedankt voor de mooie jaren': Ronnie Ruysdael verkoopt A-Team bus

NIJMEGEN - Volkszanger Ronnie Ruysdael neemt na 12 jaar met pijn in het hart afscheid van zijn A-Team bus. De bus uit 1997 met 431.000 kilometer op de teller is dan wel geen hypermodern model meer, maar zit vol met muziekgeschiedenis.

'De bus is in de tijd van De Sjonnies gekocht en omgebouwd tot A-Team bus', vertelt zijn manager. 'Toen De Sjonnies uit elkaar vielen hebben we de bus overgekocht en inmiddels rijden we er alweer twaalf jaar in.'

De bus is dan ook een waar museum vol met stickers van festivals waar Ronnie heeft mogen optreden. 

'Een koeienvanger voor obstakels'

De Nijmeegse volkszanger, bekend van van hits als Eet veel bananen, Dans je de hele nacht met mij en Onze keet, doet steeds betere zaken. De A-Team bus moet plaatsmaken voor een luxer model. Op Facebook zijn al meer dan duizend reacties op het komische verkoopfilmpje van de zanger.

Tekst gaat verder onder de video.

'Een 6,5 liter turbo diesel met een paar lichte gebruikerssporen. Daarbij een speciale koeienvanger voor ongewenste obstakels. In de laadruimte kun je een biljarttoernooi houden en je betaalt nog geen zes tientjes wegenbelasting per maand', prijst Ronnie zijn trots aan. 

In onderhandeling

Wie de bus wil hebben moet snel zijn. Er zijn inmiddels onderhandelingen gaande, zo stelt de manager van Ronnie. De zanger zelf heeft al afscheid genomen van de iconische bus. 'Dag schatje, bedankt voor de mooie jaren', besluit hij. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: