Nieuws

Burgemeestersfunctie in Duiven trekt 22 kandidaten

De vacature van burgemeester van Duiven heeft 22 sollicitaties opgeleverd. Daarbij gaat het om negen vrouwen en dertien mannen, laat de provincie woensdag weten. © Google Maps
DUIVEN - De vacature van burgemeester van Duiven heeft 22 sollicitaties opgeleverd. Daarbij gaat het om negen vrouwen en dertien mannen, laat de provincie woensdag weten.
Onder de sollicitanten bevinden zich twee (oud-)burgemeesters en elf (oud-)wethouders. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 22 en 62 jaar. Onder hen vijf VVD'ers, vier CDA'ers, 4 PvdA'ers, twee D66'ers en een lid van 50Plus. Van zes kandidaten is de politieke oriëntatie onbekend.

Half december witte rook

Commissaris van de Koning John Berends voert in november gesprekken met een aantal sollicitanten. Vervolgens bespreekt hij alle kandidaten met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Duiven.
De vertrouwenscommissie geeft vervolgens een advies aan de gemeenteraad. Samen met de commissaris van de Koning biedt de raad een advies aan aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting half december in de gemeenteraad van Duiven vastgesteld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!