Grote brand verwoest autogarage in Brakel, nog hele dag overlast

BRAKEL - Bij een grote brand aan de Langekamp in Brakel zijn dinsdagnacht meerdere auto's in vlammen opgegaan. De brand ontstond bij de auto's die tussen de hekken stonden van een Mercedes-garage in Brakel. Daarna sloegen de vlammen over naar het garagegedeelte.

Het garagegedeelte van het bedrijf was niet meer te redden en moet als verloren worden beschouwd. Brandstichting wordt niet uitgesloten, maar de politie verricht daar in samenwerking met de brandweer nog onderzoek naar. Wanneer dat onderzoek is afgerond, is nog niet duidelijk.

Bekijk de beelden (de tekst gaat verder onder de video):

Rook- en stankoverlast

De brand brak rond 02.30 uur uit. De showroom bleef behouden, in de nacht werden daar volgens een videocorrespondent alle nog aanwezige auto's uit weggehaald. De showroom heeft wel rook- en waterschade opgelopen. De brandweer is in de ochtenduren nog bezig met nablussen. 

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid adviseert mensen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden. De rook- en stankoverlast als gevolg van de brand kunnen nog de hele dag aanhouden.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Brand Nieuws
Deel dit artikel: