Nieuws

Verdachte gewelddadige straatroven in Apeldoorn opgepakt

Archiefbeeld
De politie in Apeldoorn heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Arnhem aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij twee straatroven in maart en juli van dit jaar. Het onderzoek naar die straatroven is nog in volle gang, laat de politie weten.
APELDOORN - De politie in Apeldoorn heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Arnhem aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij twee straatroven in maart en juli van dit jaar. Het onderzoek naar die straatroven is nog in volle gang, laat de politie weten.
Op 30 maart werd een jongen van 16 jaar beroofd in het Apeldoornse Matenpark. Hij werd door drie jongens bedreigd met een mes. De jongens gingen er daarna met zijn spullen vandoor. Via Burgernet werd getuigen gevraagd uit te kijken naar de daders. Er kwamen toen meerdere meldingen over mogelijke daders binnen.
Eerder hield de politie al een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aan op verdenking van betrokkenheid bij de straatroven. Meer aanhoudingen worden niet aangesloten. 

Vijf jongens overvallen

Op 15 juli werden vijf jongens 's avonds uit het niets aangevallen door drie passerende jongens, opnieuw in het Matenpark. Twee van de vijf jongens zijn daarbij mishandeld. De daders gingen er met AirPods vandoor, draadloze oordopjes. 
Wie meer weet over de beide straatroven wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!