Celstraffen geëist voor woningoverval waarbij jongen zich verstopte op toilet

ZALTBOMMEL - Vier mannen uit Tilburg en Nijmegen hoorden woensdag zes jaar celstraf eisen voor een gewelddadige woningoverval in Zaltbommel. Ook wil de officier van justitie dat ze een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

De vier mannen worden ervan verdacht in december vorig jaar een gezin met twee kinderen van 13 en 15 jaar te hebben overvallen. De vader raakte daarbij gewond.

De overvallers zouden de bewoners van het huis aan de Thorbeckestraat buiten op hebben gewacht. Toen een bewoner de deur opende, zouden de verdachten naar de woning zijn gerend, het gezin en een 15-jarig vriendje naar binnen hebben geduwd en hen bedreigd hebben met een vuurwapen.

De vader werd met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen en gestompt. Ook dwongen de overvallers twee andere gezinsleden naar een slaapkamer te gaan en dreigden hen met een touw vast te binden. De gemaskerde mannen riepen dat ze het zwarte geld van de vader wilden hebben. 

Jongen verstopt zich op wc

Een 15-jarige jongen verstopte zich op het toilet en sloeg telefonisch alarm. Agenten losten schoten bij een poging een van de overvallers bij de woning aan te houden. De verdachten vluchtten met hun buit, 1200 euro, een mobiele telefoon en een horloge, over de A2 richting Den Bosch.

Na een klopjacht hield de politie uiteindelijk twee verdachten aan, waarvan één met een schotwond in zijn been. De politie kwam hen op het spoor via een gestolen telefoon, die werd getraceerd bij een tankstation langs de snelweg. Later werden nog een man uit Tilburg en een inwoner van Nijmegen opgepakt. 

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: