Station Nunspeet heeft drinkwatertappunt

NUNSPEET - Dit jaar opent NS in totaal 200 watertappunten bij stations, zodat 90% van alle treinreizigers straks toegang heeft tot gratis drinkwater voor onderweg. Ook Nunspeet is één van de stations en heeft een watertappunt gekregen.

Het watertappunt is op het voorplein van het station, waar de bereikbaarheid het grootst is. ‘Zo krijgen alle OV-reizigers toegang tot gratis drinkwater’, aldus de Nederlandse Spoorwegen.

NS biedt de watertappunten als service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval. Niet alleen station Nunspeet heeft een waterpunt, ook station Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk. 

Roger van Boxtel, president-directeur van NS: 'Onze droom is dat in de toekomst alle stations voorzien zijn van een watertappunt, zodat reizigers op elk station gratis drinkwater kunnen tappen. We zetten een eerste stap op 200 stations waar we dit zelf kunnen realiseren, zodat voor eind 2019 90% van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt komt.'

Tot 2024 wordt 65 miljoen euro geïnvesteerd in het optimaliseren van met name de regionale stations. Naast watertappunten gaat het om de verbetering van onder andere wacht- en toiletvoorzieningen. 

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet RTV Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: