Allemaal naar de Hoge Veluwe: Lonely Planet roemt park om flora en fauna

OTTERLO - Fietsen en wandelen door schilderachtige landschappen: dat is hoe Lonely Planet een dagje op de Hoge Veluwe omschrijft. Nederland is door de reisgids op de jaarlijkse lijst van beste reislanden geplaatst en dit komt onder andere door de Hoge Veluwe.

Nederland krijgt op de lijst van Lonely Planet's Best in travel 2020 in de categorie 'landen' een zevende plaats. Eén van de redenen voor deze plek is het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Volgens Lonely Planet breng je als toerist gemakkelijk een hele dag door op de Hoge Veluwe. Naast fietsen en wandelen door het park, wordt ook het Kröller-Müller Museum, met onder andere kunstwerken van Van Gogh, aangeprezen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Wild op de Veluwe

Ook roemt de reisgids de Hoge Veluwe om de dieren die er te zien zijn. Volgens de reisgids is de kans groot dat toeristen wilde zwijnen, rammen en edelherten tegenkomen tijdens een bezoekje.

Afgelopen weekend was er ook al buitenlandse aandacht voor de schoonheid van onze provincie. De Britse krant The Guardian plaatste hoofdstad Arnhem, inclusief de Veluwe en park Sonsbeek, in een lijst met beste Europese stedentrips voor de herfst.

Zie ook: Britse krant prijst Arnhem voor ontspannen sfeer én Arnhemse meisjes

Alles in één

Behalve de Veluwe adviseert Lonely Planet toeristen ook Rotterdam en Amsterdam te bezoeken. De Waddenzee krijgt tevens een bijzondere vermelding, omdat dit natuurgebied bestempeld is als Unesco Werelderfgoed. 

Daarnaast raad Lonely Planet toeristen aan Nederland volgend jaar in de maanden april en mei te bezoeken. Zoals de reisgids zegt: 'Dan heb je Koningsdag, Bevrijdingsdag en het Eurovisiesongfestival in één keer'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Otterlo Nieuws
Deel dit artikel: