Nieuws

Atlete Sifan Hassan ook in race voor Europese eretitel

Sifan Hassan behoort tot de laatste vier genomineerden voor de verkiezing van Europees atlete van het jaar 2019. Uit de voorlopige selectie van tien kandidaten hebben ook de Britse sprintster Dina Asher-Smith, de Russische hoogspringster Maria Lasitskene en de Duitse verspringster Malaika Mihambo de finale gehaald van de uitverkiezing. © ANP
ARNHEM - Sifan Hassan behoort tot de laatste vier genomineerden voor de verkiezing van Europees atlete van het jaar 2019. Uit de voorlopige selectie van tien kandidaten hebben ook de Britse sprintster Dina Asher-Smith, de Russische hoogspringster Maria Lasitskene en de Duitse verspringster Malaika Mihambo de finale gehaald van de uitverkiezing.
De 26-jarige Hassan bouwde deze zomer een enorme erelijst op. Ze liep Europese records op verschillende afstanden, een wereldrecord op de Engelse mijl, won de finales van de Diamond League op 1500 en 5000 meter en veroverde op de voorbije WK in Doha het goud op de 10.000 meter en 1500 meter.
Asher-Smith werd vorig jaar gekozen tot Europees atlete van het jaar. Dafne Schippers kreeg de titel in 2014 en 2015.

Wereldatleet van het jaar?

Hassan maakt ook kans uitgeroepen te worden tot Wereldatleet van het Jaar 2019 bij de vrouwen. De van oorsprong Ethiopische hardloopster, die in Arnhem woont en op Papendal traint, is één van de elf genomineerden voor de prestigieuze individuele onderscheiding.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!