Na schildklierproblemen besloot Regi rauw en veganistisch te eten, en dat hielp

ZUTPHEN - Zo gezond mogelijk proberen te eten kan op veel manieren. Regi Manthey uit Zutphen eet grotendeels veganistisch, maar doet er nog een figuurlijk schepje bovenop: ze eet ook zoveel mogelijk rauw.

Achterhoekers Frans Miggelbrink en Willem te Molder gingen in het programma I Love de Achterhoek langs bij Regi om samen een rauwe veganistische maaltijd klaar te maken. Wél een maaltijd klaarmaken, maar niet koken. 'Vegan is gekookt, en raw vegan is dus niet gekookt', legt ze uit. 'Wat kapot gaat tijdens de verhitting zijn de vitaminen en mineralen. Die goede voedingsstoffen gaan tijdens het koken kapot.'

De tekst gaat verder onder de video.

Regi begon met rauw en veganistisch eten nadat ze last kreeg van haar schildklier. 'Ik heb vlees en alles wat van dieren is weggelaten. Mijn energielevel is daarna direct gestegen.' Presentator Willem te Molder is bang dat vlees helemaal uitgebannen wordt. 'Als je vlees eet, eet dan goed vlees', aldus Regi.

Van oorsprong komt Regi uit Hannover. 'De Duitsers zijn ook wel vleeseters. Eet je nooit meer braadworst?', vraagt presentator Frans Miggelbrink. 'Stiekem!', zegt Regi lachend.

Bekijk hier de uitzending van I Love De Achterhoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: