John (58) is manisch depressief, maar start toch zijn eigen YouTube-carrière

ARNHEM - John Staring (58) is manisch depressief. Toch probeert hij het beste uit zijn leven te halen, ondanks vele tegenslagen. Na een gedwongen opname vanwege zijn depressiviteit woont de Arnhemmer weer zelfstandig, en is hij actief op YouTube.

Daar kijkt hij niet alleen video's, maar hij maakt ze ook. Zijn YouTube-kanaal Big John moet een hit worden op het internet, hoopt hij. Documentairemakers Sabine Eijkholt en Anne van Riel volgden hem in de documentaire Big John.

De tekst gaat verder onder de video.

Failliet door internet

John had een groothandel die leverde aan videotheken. Hij verkocht vooral erotische films, want 'dat was goede handel'. Uiteindelijk ging de zaak failliet toen het internet opkwam. 'Toen konden mensen allemaal films van het internet downloaden en gingen ze niet meer naar de videotheek.'

Nu probeert de Arnhemmer het internet te overwinnen. Hij maakt video's over zijn leven. 'Ik heb op de zuivelboerderij een aantal filmpjes gemaakt. Dat ik daar aan het vegen ben en dat ik daar een kiwi eet.'

De documentaire Big John is op dinsdag 22 oktober om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken is nu al mogelijk via Uitzending Gemist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: