De Graafschap voorkomt in blessuretijd eerste nederlaag

UTRECHT - De Graafschap heeft vrijdag op het nippertje zijn eerste nederlaag van het seizoen afgewend. Op bezoek bij Jong FC Utrecht zorgde Branco van den Boomen in de blessuretijd voor een punt voor de Doetinchemmers (2-2).

De Graafschap-trainer Mike Snoei koos op het middenveld verrassend voor Roland Baas, die de plaats innam van Gregor Breinburg. Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem startten op hun beurt vanaf de bank, na blessures in de achterliggende weken.

Na een rommelige openingsfase was de eerste mogelijkheid voor Branco van den Boomen, die het zijnet trof. Daarna schoot Mo Hamdaoui naast en kon Stef Nijland de doelman van Jong FC Utrecht nauwelijks verontrusten met zijn schot.

Op achterstand na penalty

De eerste serieuze mogelijkheid voor de thuisclub was raak. Ted van de Pavert bracht Eros Maddy ten val en moest dat bekopen met een gele kaart en een strafschop. Jonas Arweiler benutte de buitenkans en bracht de Utrechtse beloften zo op 1-0.

Na rust duurde het niet lang voor De Graafschap zich terugvocht. Jong FC Utrecht kreeg de bal niet goed uitverdedigd, waarna invaller Daryl van Mieghem de bal tot bij Hamdaoui bracht. Met een prima schot in de korte hoek bracht hij zijn ploeg op gelijke hoogte: 1-1.

Arweiler held van de avond

Daarna kregen beide teams kans op een tweede treffer. Arweiler mikte te hoog, Van de Pavert kopte de bal tegen een hand van de tegenstander (maar appelleerde tevergeefs voor hands) en aan de overzijde kopte Mark Pabai maar net over.

Kort voor het einde van de wedstrijd leek Jong FC Utrecht toch nog de volle buit te grijpen op Sportpark Zoudenbalch. Met een prachtig schot in de rechter bovenhoek liet Arweiler doelman Hidde Jurjus volkomen kansloos (2-1). Van den Boomen bracht in blessuretijd echter opluchting bij de Superboeren met een succesvol schot in de benedenhoek. 

Zie ook: TERUGLEZEN | Derde gelijkspel op rij voor De Graafschap, niet voorbij Jong Utrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap Sport Nieuws
Deel dit artikel: