IJverig NEC verslaat laagvlieger Jong PSV nipt

NIJMEGEN - NEC heeft na vijf duels zonder zege weer eens gewonnen. Een matig Jong PSV kreeg met 1-0 klop. NEC kreeg volop kansen in het eenzijdige duel.
NEC controleerde de wedstrijd vanaf het begin, zonder de tegenstander direct met de rug tegen de muur te zetten. Het spel van de thuisploeg verliep in een traag tempo met weinig diepgang. Daarnaast was NEC in het eerste half uur vaak slordig. Jong PSV stichtte zelfs het eerste gevaar in de vrij stille Goffert, maar Sidibe strandde op Branderhorst.
Gaandeweg de eerste helft kwam NEC wel beter in de wedstrijd. De ijverige Ole Romeny kreeg mogelijkheden en ook Flemming, die als diepste spits speelde, was dicht bij de openingsgoal. NEC werd steeds vaster in zijn spel en kreeg meer kansen op de verdiende goal. Okita en Kvida (tweemaal met een kopbal) faalden echter in de afwerking.

Flemming breekt ban

Ook in het begin van de tweede helft stormde NEC en speelde het met nog meer drang naar voren. Ook nu gingen de kansen verloren. Na ruim een half uur brak de Nijmeegse ploeg dan eindelijk de ban. Van Eijden zette de aanval op, Okita gaf een scherpe voorzet en Flemming schoot laag en hard raak (1-0).
Af en toe deelde Jong PSV nog wel een speldenprikje uit, maar NEC gaf weinig weg en verzuimde in de slotfase het duel op slot te gooien. De grootste kans was voor invaller Velikonja, die op aangeven van Sellouf stuitte op uitblinker Van de Meulenhof. In de extra tijd hielp invaller Sellouf nog twee dotten van kansen om zeep. Zo bleef het 1-0 in De Goffert en kon NEC eindelijk weer eens een driepunter bijschrijven.
Rens van Eijden: 'Wij willen die stijgende lijn doortrekken'
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!