'De familie doet er alles aan Achilles'29 kapot te maken', zegt voorzitter

GROESBEEK - Achilles'29 hoopt dat zijn leden snel weer op sportpark De Heikant kunnen voetballen. De familie Derks, eigenaar van de grond, heeft de toegangspoort op slot gedaan, maar dat is volgens de voetbalclub uit Groesbeek 'tegen alle juridische regels'.

De voetbalclub is naar eigen zeggen verbijsterd door het besluit van de familie Derks om leden de toegang tot het sportpark te ontzeggen. Dat gebeurde 'omdat er getracht is eigendommen van ons te onttrekken', zei Ria Derks donderdag.

'Je kunt niet voor eigen rechter spelen'

Volgens voorzitter Pjotr van der Horst van Achilles'29 is er een verschil van inzicht over de eigendomsrechten van bepaalde zaken. 'De familie doet er alles aan om Achilles'29 kapot te maken', reageert hij vrijdagavond. 

Er is volgens hem een gerechtelijke uitspraak nodig om de leden van het sportpark te weren. 'Als je iemand uit je huis wil krijgen omdat hij zijn huur niet betaalt, stuur je de deurwaarder langs. Daarna ga je naar de rechter om een ontruimingsprocedure te starten. Je kunt niet voor eigen rechter spelen.'

Bemiddeling levert niets op

Vooralsnog loopt er geen rechtszaak, maar Van der Horst denkt dat een juridische procedure onvermijdbaar is. Een nieuwe bemiddelingspoging vanuit de gemeente leverde vrijdag volgens hem niets op. 'Ons streven is om er met familie uit te komen, maar de kans dat dat lukt is niet groot.'

De club heeft vooralsnog geen alternatieve locatie om de voetbalwedstrijden af te werken. Dit weekend staan er vanwege de herfstvakantie geen thuiswedstrijden op het programma. Mocht er volgende week nog geen oplossing zijn, kijkt voetbalbond KNVB met Achilles'29 mee naar alternatieve opties.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Nieuws
Deel dit artikel: